Топ 5 забележителности на Аруба

Аруба

Остров Аруба може да предложи много забавления и вълнения. Има възможности за семейства, търсачи на силни усещания и дори за тези, които просто искат да си починат. Ето някои от най-добрите атракции в Аруба: а) Плажовете: Аруба разполага с красиви плажове, които предлагат много възможности за плуване. На острова има и отлични водни паркове.


Натуралният мост: Този впечатляващ естествен мост е издълбан от коралов варовик под въздействието на вълните в продължение на хиляди години. Той е висок повече от 100 фута и се издига на 23 фута над водата. Той е бил най-големият естествено създаден мост в Карибския басейн, докато не се е срутил през септември 2005 г. Можете да се разходите по скалистите останки и да се полюбувате на спиращата дъха гледка към океана.


Исторически крепости: Можете да се запознаете с миналото, като посетите форт Зутман, построен през 1796 г. Във форта има малък музей, в който се съхраняват артефакти и исторически документи. Това е и чудесно място, откъдето можете да видите красиви гледки към острова. Можете също така да се научите да приготвяте традиционни арубийски ястия в историческа кухня. Историческият форт е домакин и на ежеседмичния фестивал „Бонбини“.


Останките от кораба USS Arizona са друга интересна забележителност в Аруба. Можете да се потопите във вътрешността на кораба или дори да плувате през илюминаторите. В останките на кораба живеят много тропически риби и морски анемони, а вероятно ще видите и една-две манти. Уверете се, че сте взели със себе си висококачествен подводен фотоапарат.


Скалните образувания Касибари: Втора по популярност атракция в Аруба са скалните образувания Касибари. Тези уникални скални образувания се намират на магистрала 4а и път 6а. Най-големият участък е известен като Скалите Касибари. Те са фантастично място за наблюдение на залеза.


Фермата за щрауси в Аруба: Ако сте почитатели на Голямата птица, ще искате да посетите фермата за щрауси в Аруба. Това е уникално място за посещение, а фермата за щрауси е едновременно образователно и забавно преживяване. Фермата включва и резерват за магарета. Това е една от най-добрите атракции в Аруба.


Градина на животните на Филип: Друга забавна атракция в Аруба е Градината на животните на Филип, която спасява и отглежда екзотични животни на острова. Тази организация с нестопанска цел разчита на дарения и туристически такси, за да финансира дейността си. Градината е дом на над 50 вида екзотични животни. Посетителите могат да участват в образователни обиколки и дори да се включат като доброволци в грижите за животните.


Национален парк Арикок: Националният парк на Аруба, Арикок, обхваща 20% от територията на острова и е дом на много уникални атракции в Аруба. Паркът е дом на уникалните животни и птици на острова. Това е чудесно място за разходка или каране на 4WD, но посетителите винаги трябва да използват слънцезащитни средства и да носят достатъчно вода.


Фарът на Калифорния: Друга топ атракция на острова е Калифорнийският фар. Фарът е историческа забележителност, кръстен на британския параход „Калифорния“, който засяда на плажа Араши през 1891 г. В момента той е в процес на реставрация и през 2020 г. ще отпразнува своята 100-годишнина. Макар че последните пътешественици смятат, че фарът е надценен, експертите казват, че гледката от върха е спираща дъха.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация