Топ 10 неща, които да правите в Аруба

Аруба


Топ 10 неща, които да правите в АрубаАко търсите ново вълнуващо приключение, Аруба може да ви предложи много неща. Този облян в слънце остров, наричан „Един щастлив остров“, е известен с лазурните си води и безкрайните си руси плажове. Атракциите на острова са разнообразни и включват водни спортове и аквапаркове, както и дива природа и екотуризъм.


Ако искате да се запознаете с дивата природа на острова, посетете националния парк Арикок. Там можете да видите арубански гърмящи змии, папагали, игуани, кози, магарета и мигриращи птици. Можете също така да предприемете пътуване с 4Х4 до оцветените в скъпоценни камъни Кончи. В пещерата Фонтиен пък се намират древни пиктограми и сталактити.
Друга популярна туристическа атракция са скалните образувания Касибари. Можете да видите тези вулканични скални образувания от наблюдателна кула. Посетителите се насърчават да носят предпазни средства и да спазват правилата за безопасност, за да гарантират своята безопасност. По време на престоя си в Аруба трябва да опитате и скачане от скали и гмуркане с акваланг. Тези дейности са популярни сред туристите, затова не забравяйте да проверите правилата за всяка от тях. Има и много възможности да се насладите на пейзажа от различна перспектива.


Най-широкият и най-красив плаж в Аруба е Eagle Beach. Той предлага разнообразни дейности, като наемане на джетове и сенчести места за пикник. Този плаж е известен и с местата за гнездене на костенурки. Червени и бели маркери обозначават зоните за гнездене. Гнездящите костенурки се появяват близо до залез слънце и през нощта.


Ако обичате историята, Историческият музей на Аруба е отлично място за посещение. В него има артефакти от богатата история на острова. В него се намира и Фабриката за алое на Аруба, която ви запознава с лечебната сила на растението алое и продава успокояващи кожата сувенири. Фермата за пеперуди е друго място, подходящо за семейства. От екскурзоводите можете да научите за тяхната метаморфоза и навици.


Фермата за щрауси е на кратко разстояние, но обиколката на фермата ще ви донесе незабравимо преживяване. Фермата се намира в град Сан Николаас на южното крайбрежие на острова. Сан Николаас е известен и с невероятното си улично изкуство. Районът е създаден по поръчка на Панаира на изкуствата в Аруба.


Популацията на магаретата в Аруба е намалявала в продължение на век, но през 1997 г. е открито Убежището за магарета в Аруба. Персоналът на светилището посвещава време на грижите за магаретата и обучава посетителите за важността на защитата на животните. На посетителите е позволено да хранят магаретата с моркови, но от вас се очаква да направите малко дарение.
Отвъд красивите плажове, Аруба предлага и редица други вълнуващи дейности за туристите. На този остров ще намерите всичко, от което се нуждаете – от релаксация на пясъка до изучаване на културата и историята на острова.

Докато сте там, не забравяйте да извлечете максимална полза от пътуването си, като се свържете с туристическия си агент и планирате пътуването си около най-популярните забележителности. Най-популярните места за посещение са тези, които се намират на южния край на острова.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация