Кога да посетите Аруба

Аруба

Времето определя най-доброто време за посещение на Аруба. Най-много дъждове на острова падат между септември и януари, но тропическите бури рядко кацат тук. Най-малко валежи островът получава от февруари до август. Въпреки че по това време на годината има по-малко дни с дъжд, температурите остават топли и влажни.

Времето в Аруба е меко през цялата година. Често е свежо, но не прекалено горещо, което прави острова идеална дестинация през цялата година. Дори и да вали обаче, дъждът обикновено е кратък и обикновено се появява сутрин. Пасатите спомагат за поддържането на стабилни температури на острова и дори да вали, все пак ще можете да се насладите на бриз.


В Аруба има многобройни атракции, които ще осигурят забавление на туристите. Със сигурност ще намерите какво да правите – от зашеметяващите плажове до многобройните природни забележителности. Докато сте там, не забравяйте да отделите време, за да разгледате западния регион на острова. Това е спокоен регион, който е подходящ за разходки и за разглеждане на забележителности. Може също така да пожелаете да посетите Панаира на изкуствата в Аруба.

Летният сезон в Аруба е най-натоварен между средата на септември и средата на април. Това е времето, когато туристите се стичат към девствените плажове на Аруба по южното и западното крайбрежие. Това е и най-популярното време за еднодневни екскурзии и круизни пасажери. Въпреки че островът може да бъде претъпкан по това време на годината, той все пак е по-малко пренаселен и по-прохладен, отколкото в разгара на лятото.

Ако планирате пътуването си до Аруба, разгледайте възможността да я посетите извън сезона. От април до май са по-малко популярни и по това време ще получите по-ниски цени на хотелите и самолетните билети. Освен това през този период времето става по-хладно, което го прави идеален за наблюдение на китове, пешеходен туризъм и за разглеждане на забележителности. През този период можете да намерите и евтини ваканционни наеми. Времето в началото на есента обикновено е по-дъждовно и податливо на тропически бури.

Не забравяйте да опаковате слънцезащитен крем, ако планирате да отидете на плаж в Аруба. Слънцето може да бъде много силно, а белият пясък и морската вода отразяват неговата радиация. Нанесете слънцезащитен крем, за да се предпазите, или използвайте слънцезащитен крем на стик като Neutrogena Sunscreen Stick.

Плажовете на Аруба са прекрасно място за почивка. Има многобройни водни занимания и сенчести места, където гостите могат да се попекат на слънце. В близост до тях има ресторанти и плажни хижи. Островът е известен със своите дървета „фофоти“, които се появяват в множество реклами. На острова живеят множество видове морски костенурки. Сезонът на гнездене започва през април и приключва през декември.

Най-доброто време за посещение на Аруба зависи от сезона. Въпреки че времето като цяло е приятно през цялата година, най-скъпо е да посетите Аруба от месеците декември до април. След април островът е по-малко пренаселен и времето остава приятно. Времето ще се променя в зависимост от вашите предпочитания. Ако искате да се възползвате от плажовете и нощния живот през декември, ще искате да отидете.

Летището на Аруба, известно като Международно летище „Кралица Беатрикс“, се намира в столицата Оранестад. На летището има такси под наем само за 20 долара. Можете да вземете един брой багаж заедно с един предмет за дамската си чанта. За допълнителен багаж се заплаща по 2 долара на бройка. Можете да пътувате и с местен автобус до летището. Еднократната тарифа обикновено е около 1,50 USD и може да се наложи да се прехвърлите на друг автобус.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация