Как да планираме пътуване до Аруба

Аруба

Аруба е една от най-красивите тропически дестинации в света. Островът разполага с бели пясъчни плажове, изваяни от вятъра пясъчни пейзажи, едни от най-добрите места за гмуркане с потънали кораби в Карибския басейн и приятелска местна култура. Нещо повече, можете да намерите някои страхотни оферти, когато резервирате пътуване до Аруба.


Официалната валута на Аруба е флорин. На повечето места обаче се приемат и щатски долари. На летището и в основните градове има банкомати. В Аруба се приемат повечето основни кредитни карти. Въпреки че не е задължително, в някои ресторанти към сметката ви се начислява такса за обслужване, която обикновено възлиза на десет до петнадесет процента от сметката. Въпреки това винаги можете да дадете бакшиш в ресторантите за добро обслужване.


Едно от чудесните неща за Аруба е, че е извън пояса на ураганите, което означава, че островът е безопасен за всички. Ниското ниво на престъпност е резултат от високата заетост и туризма. Въпреки това все пак е препоръчително да пътувате с придружител, особено ако пътувате сами. Времето на острова също е умерено. Ако летите до Аруба, е важно да помните, че ще бъдете на слънце в продължение на няколко часа, и е важно да останете хидратирани.Аруба е чудесно място за почивка и забавление. Малко острови работят толкова усилено, за да накарат посетителите да се чувстват специални, колкото Аруба. При пристигането си ще научите и първата си фраза на папиаменто. А докато разглеждате острова, ще можете да се насладите на чудесно пазаруване и живописни пейзажи.


Другото чудесно нещо за Аруба е, че можете да спестите пари, като я посетите извън сезона. През септември и октомври цените са значително по-ниски в сравнение с високия сезон. Ако разполагате с ограничен бюджет, тогава посещението на острова през септември или октомври ще бъде идеалният избор. Можете дори да спестите пари, като изберете евтини места за настаняване в сравнение с луксозни курорти.


Ако искате да разгледате забележителности, добра идея е да наемете кола. Това ще ви спести пари за бензин и ще ви улесни в намирането на свободен паркинг. Уверете се, че познавате местните навици за шофиране – арубанците карат от дясната страна на пътя – и трябва да се подготвите за някои кръгови движения. Можете също така да посетите търговския център Renaissance Mall в центъра на Ораниестад, където има много магазини и ресторанти. Алтернативно, посетете Сан Николас и разгледайте фара Калифорния, разположен в северната част на острова.


Водните спортове са друго популярно занимание в Аруба. Можете да плувате с шнорхел и да се гмуркате с акваланг край плажовете. Рифовете на острова са дом на много октоподи, ангелоглави риби и риби-клоуни. Някои хотели предлагат и оборудване за гмуркане с шнорхел, което гостите могат да използват. Можете да се насладите на чудесна почивка на Карибите. Островът е известен и с гмуркането си. За любителите на приключенията Аруба е подходящо място.


И все пак Аруба е скъп остров. Можете да похарчите до 200 долара на нощ за приличен хотел. Това е особено вярно по време на високия сезон. За щастие обаче има няколко начина да компенсирате разходите. Яденето на местно уловена риба, пазаруването на хранителни стоки и наслаждаването на местната култура могат да ви помогнат да спестите пари, докато се наслаждавате на почивката си. Можете също така да намалите разходите за алкохол, като ограничите консумацията му.


Ако посещавате Аруба като турист, не забравяйте да вземете със себе си валиден паспорт. Обикновено туристите не се нуждаят от виза, за да влязат в страната. Някои транспортни компании обаче имат по-строги изисквания, когато става въпрос за валидност на паспорта. В резултат на това трябва да вземете със себе си и доказателство за здравна застраховка и билет за връщане.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация