Къде се намира Аруба?

Аруба

Аруба е остров, разположен в Кралство Нидерландия в Карибско море. Той не е толкова европейски, колкото си представяте, въпреки близостта си до Европа. Аруба се намира на северозапад от Венецуела и е разположен на юг от Карибско море и на запад от Кюрасао. Тя е смесица от холандска и испанска култура. През 1499 г. конквистадорът Алонсо де Охеда открива острова. Тогава той е испанска колония. През 1636 г. Нидерландската западноиндийска компания го завладява. Островът все още е под холандско влияние.

Аруба е разположен в южната част на Карибско море в близост до островите Кюрасао и Бонайре. Разположен е на малка надморска височина, което означава, че е плосък и няма планини. Островът е известен с белите си пясъчни плажове, които се простират по южното и западното крайбрежие. Северното и източното крайбрежие са по-източни и с по-бурно море. Планината Яманота, най-високата точка на острова, се намира на 165 м над морското равнище.

Аруба е популярна туристическа дестинация с разнообразни атракции и дейности. По плажовете има множество барове и ресторанти, както и казина. Има многобройни възможности за разглеждане на забележителности, включително фермата за пеперуди и калифорнийския фар. Можете също така да се присъедините към обиколки с екскурзовод, за да видите невероятните забележителности на острова.

Той е дом на един от най-високите стандарти на живот в Карибския басейн. Той се отличава с нисък процент на безработица и бедност. Туризмът е най-големият отрасъл и съставлява половината от икономиката на страната. Въпреки че по-голямата част от населението е от племето аравак обаче, останалите са с европейски произход. Нидерландските Антили имат общо гражданство с Нидерландия. Тя има и обща съдебна система с Нидерландия. Аруба обаче има своя собствена съдебна система.

Оранестад е столицата на Аруба и главният център на острова. Столицата на Аруба, Оранестад, е седалище на правителството и има процъфтяваща хотелиерска индустрия. Форт Зутман, най-старата постройка на Аруба, е разположен в пристанището. В Аруба има и Национална служба за паметниците на културата, която помага за опазването на богатото културно наследство. Сан Николас е вторият по големина град на острова и е индустриален център.

Населението на Аруба се е увеличило от 59 995 души през 1987 г. на 93 424 души от 1998 г. насам. Основната причина за този ръст е увеличаването на имиграцията. В това число не са включени приблизително 5 000 нелегални имигранти. Делът на жителите на страната, родени в чужбина, се е увеличил от 18,5% на 28% в периода 1981 г. между 1981 г. и 1994 г. Средната продължителност на живота при мъжете е 71,1 години, а при жените – 77,1 години.

Официалният език е нидерландски. Въпреки това в големи количества може да се чуе и папиаменто. Креолският език е развит от различни езици. По-голямата част от арубците говорят най-малко четири езика, включително нидерландски. На един квадратен километър живеят 600 души. Въпреки този брой, жителите на Аруба са дружелюбни и гостоприемни.

Климатът в Аруба е изключително приятен. Климатът на островите е топъл и сух през цялата година. Температурата се колебае съвсем малко от един ден до друг. Температурата на острова се поддържа от постоянните пасати, които духат от Атлантическия океан. Дъждовете не са чести и са кратки. Средната температура за януари, февруари или март е 76 градуса по Фаренхайт.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация