Остров Аруба – рай с бели пясъци и фламинго

Аруба

Остров Аруба е мечтана дестинация за всеки турист. Белите пясъци и прозрачните сини води на този остров са картина на рая. Има много дейности, с които да се занимавате по време на престоя си на този остров.

Задължителна дейност по време на пътуването ви до остров Аруба е да видите фламинго. Макар че фламингото не е местно за острова, можете да видите тези пернати на плажа Фламинго. Красивите розови птици се открояват на фона на синята вода и белите пясъци на острова. Посещението на фламинго е едно от най-добрите неща, които можете да направите с децата си в Аруба.

Ако искате да избягате от плажовете, можете да отидете в средата на острова и да се насладите на местния живот. Можете да хапнете в спокоен семеен ресторант като Old Cunucu House, където можете да опитате местни ястия. Местната кухня на това място е вкусна и много евтина. Разположен във вековна арубанска къща, ресторантът е добро място за вкусно хапване.

Островът разполага с два плажа, където можете да прекарате времето си в релакс. Плажът Фламинго предлага перфектно изживяване за гмуркане с шнорхел и може да видите приятелски настроени октоподи, докато плувате в океана. Също така можете да наблюдавате местните игуани на острова. Единият от плажовете е подходящ за деца, така че можете да заведете семейството си там, за да се позабавлявате.

Ако планирате да останете на остров Ренесанс, трябва да резервирате еднодневен пропуск, за да се насладите на острова. Въпреки че това може да ви струва малко пари, ще можете да се насладите на многобройните дейности на острова, включително и на общуването с фламинго. Ще трябва да резервирате това предварително. Ако планирате да посетите и двата плажа, трябва да планирате предварително.

Гостите, отседнали в Renaissance Aruba Resort, могат да се насладят и на частния плаж Фламинго. Този район на острова е станал популярен с фотогеничните си фламинго, а правенето на снимки на това място е вълшебно. Птиците са величествени, а розовият цвят е перфектният нюанс на розовото.

Ако търсите плаж, на който да заведете семейството си на еднодневна екскурзия, трябва да посетите плажа Фламинго. Плажът се намира само на няколко минути път от хотел Renaissance Aruba Resort. Фериботът тръгва на всеки петнадесет минути и спира пред главната рецепция на остров Ренесанс.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация