7 интересни факта за остров Аруба

Аруба

7 интересни факта за остров Аруба Аруба е дом на някои интересни животни, включително игуани, диви магарета и кози, и е място за размножаване на морски костенурки. Можете дори да посетите острова по време на сезона на излюпване на костенурките, за да наблюдавате как малките се излюпват от черупките си. Придвижването из острова е лесно благодарение на многобройните местни туристически агенции.


Още през 1499 г. испанският изследовател Алонсо де Охеда каца на Аруба и отбелязва, че местните жители са много по-едри от средния европеец – явление, което го кара да нарече острова „Остров на гигантите“. Днес Аруба е част от Нидерландия и има добре развита икономика и редица съвременни туристически обекти.


Остров Аруба има свой собствен карнавал с паради, избори за кралица на карнавала и състезания по танци. Местните жители също така обичат да играят плажен тенис – спорт, който е подобен на тениса, но се играе на плажа. Островът също така произвежда собствена питейна вода и електричество благодарение на завода си за обезсоляване. Островът е известен и с месото от игуана, което е деликатес.


Аруба е остров, собственост на Холандия, който се намира в южната част на Карибско море. Общата му площ е около 75 квадратни мили и се характеризира с мултикултурното си общество, което съчетава латиноамерикански и карибски черти. Столицата е Оранестад, а официалният език е нидерландски. Валутата на страната е арубанският флорин. Тъй като Аруба се намира извън Карибския ураганен пояс, климатът е тропичен и умерен. Средната температура е около 82 градуса по Фаренхайт през цялата година.
Въпреки че е малък остров, остров Аруба има дълга история. За първи път островът е заселен от испанските изследователи Америго Веспучи и Алонсо де Охеда. По-късно испанската корона назначава Охеда за първия губернатор на Аруба. Холандците също оказват значително влияние върху острова и именно под управлението на холандската корона те го отнемат от Испания. През 1636 г. холандците завладяват острова и го управляват в продължение на един век. През 1845 г. островът официално става част от Нидерландските Антили.


Островът не страда от урагани и има най-ниските годишни валежи в Карибския басейн. Средната му температура е над 80 градуса и е слънчев през по-голямата част от годината. В Аруба се намират и едни от най-красивите природни чудеса в света, включително Естественият басейн, който е дълбок 15 метра и е заобиколен от вулканични скали. В този басейн посетителите могат да опитат скачане от скали и класически оръдейни топки.


Аруба има етнически разнообразно население, което я прави идеална дестинация за почивка. На острова се намират някои от най-добрите хотели и плажове в света. Независимо дали търсите спокойна почивка на плажа или специално събитие, Аруба е тропически рай, който със сигурност ще ви зарадва. Островът е известен и с разнообразната си култура.


Макар че технически островът е независима държава, той поддържа тесни връзки с Холандия и „братските“ си острови. Холандия управлява външните и вътрешните работи на острова. В резултат на това много от аспектите на живота в Аруба са по модела на холандския живот. Например, в страната се шофира с дясна ръка, а езикът е холандски.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация