10 съвета, които да знаете, преди да отидете на почивка в Аруба

Аруба

Има няколко неща, които трябва да знаете, преди да заминете за Аруба. Аруба е разположена извън ураганния пояс, така че рядко се сблъсква с урагани. Островът има много мек климат и често е слънчев. Всеки ден на него също така вали дъжд, но той не продължава дълго и бързо изсъхва. Ако се притеснявате за времето, не се притеснявайте. Има редица неща, които можете да направите, за да останете в безопасност по време на ваканцията.


Първо, знайте какво трябва да опаковате. Аруба е популярна туристическа дестинация, така че опаковайте леки, олекотени дрехи, които съхнат бързо. Носете слънцезащитен крем, слънчеви очила и шапка. Въпреки че може да е скъп, слънцезащитният крем осигурява 10 часа защита и ще ви предпази от прохлада. Също така не забравяйте да използвате репелент срещу насекоми. Избягвайте да носите парфюм и грим по време на ваканцията.


Уверете се, че сте наясно със законите на острова. Може да се чувствате притеснени, че ще оставите семейството си в чужда държава, но посещението на Аруба е напълно безопасно. Нивото на престъпност е ниско, а много от престъпленията са дребни. Все пак можете да се чувствате в безопасност, но трябва да сте наясно със заобикалящата ви среда, за да не привличате нежелано внимание.
Наемането на автомобил е най-евтиният и лесен начин за придвижване из острова. Паркирането е сравнително евтино, а бензинът не е скъп. Наемането на автомобил също така ще ви осигури гъвкавост в графика на пътуването и ще ви даде свободата да посетите толкова плажове, колкото искате. Не забравяйте да имате очи и да се съобразявате с трафика – арубанците не карат от дясната страна на пътя, както правят американците. Освен това, ако планирате да наемете автомобил, ще ви е необходима валидна шофьорска книжка от родната ви страна.


Аруба е забавен, красив остров, на който се намират различни забележителности. Независимо дали търсите приключения, релаксация или романтично бягство, в Аруба има нещо за вас. Островът не е голям, но предлага много неща за правене. Независимо дали посещавате острова за първи път, или сте опитен ветеран, можете да намерите нещо, което да отговаря на нуждите ви и да се вмести в бюджета ви.
Самостоятелно ще искате да прекарате известно време на красивите плажове на острова. Плажът Eagle Beach например е един от най-добрите, с искрящо синя вода и фин бял пясък. Няма боклуци или водорасли, а пейзажът е спиращ дъха.
Не забравяйте да вземете със себе си допълнителни пари и кредитни карти за спешни случаи. Също така е добра идея да резервирате местата си за настаняване предварително. Това ще ви помогне да избегнете проблеми с парите по време на почивката в чужда държава. Например, няма да ви се налага да обменяте парите си за валута в Аруба. Ако не разполагате с пари в брой, при необходимост ще можете да използвате банкомати.


Не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем, преди да отидете на плажа. Островът получава много слънчева светлина. Въпреки че е слънчев остров, слънчевите лъчи могат да увредят коралите и морските обитатели. Ето защо слънцезащитният крем е задължителен, когато отивате в Аруба.


Преди да посетите Аруба, уверете се, че имате валиден паспорт. Това е чудесно място за почивка, но не забравяйте да вземете предпазни мерки, докато сте там. В допълнение към паспорта си трябва да носите достатъчно пари, които да похарчите, докато сте в Аруба.


В Аруба има разнообразие от водни спортове, които можете да опитате – от гмуркане до шнорхелинг. Плажовете на острова са идеални за това, а наблизо има и много чудесни места за гмуркане. Плажът Араши е едно от най-добрите места за гмуркане с шнорхел в света, а Мангел Халто е отличен обект за гмуркане. Ако обичате да се гмуркате с потънали кораби, може да разгледате „Антила“ – потънал немски товарен кораб.


Националният парк „Арикок“ е прекрасно място, което да посетите, докато сте в Аруба. Той обхваща повече от 20% от територията на острова и представлява интересен пейзаж от пресечен терен с естествени басейни и пещери. В парка се намира и известният естествен басейн. Можете да стигнете до там с джип или UTV, но е най-добре да пристигнете по-рано, за да избегнете тълпите.

Оцени статията
Остров Аруба - полезна информация